IPA Zagreb osnovana je 11. studenog 2000. godine. Od dana osnutka broj članova je u stalnom porastu ta sada IPA Zagreb broji preko 3000 članova što ju čini najvećim regionalnim klubom unutar IPA sekcije Hrvatska. Prvi predsjednik IPA-e Zagreb bio je g. Željko Prša. Nakon njega je za predsjednika izabran g. Željko Cvrtila. Dana 16.travnja.2009.g. na izbornoj skupštini koja je održana u prostorijama Sektora kriminalističke policije u Zagrebu, Heinzelova br. 98, za predsjednika je izabran g. Darko Minković, koji je ponovo reizabran za predsjednika udruge na izbornoj skupštini koja se održala dana 12. travnja 2013. godine.

Unutar IPA-e Zagreb djeluju Nogometni klub, Ribolovni klub, Stolnoteniski klub i HAPKIDO klub koji na svojim nastupima ostvaruju zapažene rezultate. Više o aktivnostima klubova možete pronaći u njihovim rubrikama.

IPA ZAGREB posjeduje prostorije namijenjene druženju članova u ulici Divka Budaka 17 na zagrebačkom Borongaju, koje rade ponedjeljak i srijedu od 10,00 do 20,00 sati, a utorak, četvrtak i petak od 10,00 do 17,00 sati, te Vas pozivamo da nas posjetite.

Klubovi

Unutar IPA-e Zagreb djeluje više klubova. Pozivamo zainteresirano članstvo da se uključe u rad istih. Također, ako netko ima želju i ideju može unutar IPA-e osnovati sportski klub i u ime IPA-e Zagreb nastupati na natjecanjima.

Popusti

IPA ima sklopljene ugovore sa raznim Tvrtkama koje članovima IPA-e omogučavaju popuste prilikom kupovine ili korištenja njihovih usluga. Spisak tvrtki možete pronaći u rubrici popusti.

Natjecanja

Klubovi u sastavu IPA-e organiziraju razna natjecanja u koja se i Vi možete uključiti. Po želji svakog od vas kao sudionik ili promatrač.

UPRAVNI ODBOR

null

Darko Minković

Predsjednik Udruge
null

Predrag Brkopac

Zamjenik Predsjednika Udruge
null

Andrea Šandor

Tajnica Udruge
null

Dubravko Roginić

Dopredsjednik Udruge
null

Željko Putnik

Dopredsjednik Udruge
null

Antun Čavčić

Dopredsjednik Udruge
null

Martina Miletić

Rizničar Udruge

ZLATNI SPONZORI

Podrška za IT, IT sigurnost i sistem administrator

eco_consult

SREBRNI SPONZORI

POVIJEST & CILJEVI

IPA – najveća policijska organizacija na svijetu – je osnovana 1. siječnja 1950. Od tada, njen Esperanto moto “Servo per Amikeco” (služiti kroz prijateljstvo) dosegao je više ljudi nego što se moglo zamisliti.

IPA (Međunarodna policijska udruga) je nezavisno tijelo koje se sastoji od pripadnika policijskih snaga, bilo da su aktivni na dužnost ili u mirovini, bez obzira na čin, spol, rasu, boju kože, jezik ili religiju. Njezina svrha je stvaranje veza i prijateljstva te promicati međunarodnu suradnju.

IPA se zalaže za principe postavljene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koja je usvojena od strane Ujedinjenih naroda 1948.godine. Njezini su ciljevi razvoj kulturnih odnosa među njenim članovima, kao i širenje njihovog općeg znanja i razmjena profesionalnih iskustava; Osim toga, nastoji poticati uzajamnu pomoć u socijalnoj sferi, te doprinose, u granicama svojih mogućnosti, za miran suživot među narodima i na očuvanje mira u svijetu.

Udruženje je osnovao policijski narednik iz Lincolnshire, Engleska, Arthur Troop, koji je želio stvoriti vezu za prijateljstvo i međunarodnu suradnju između policijskih službenika.

Arthur Troop rođen je 15. prosinca 1914., u Lincolnu, Engleska, gdje je proveo djetinjstvo i pohađao školu. Počeo je raditi kao mehaničar, ali je ubrzo je pronašao interes u drugim stvarima. Upisao je studij ekonomije i društvenih znanosti na Ruskin College, Oxford. U to vrijeme on je upisao 3-godišnji studij ruskog jezika, te je nagrađen posjetom Moskvi i Lenjingradu 1934. Godine. Nakon toga slijede dvije godine studija poljoprivrede u Avoncroft Agricultural College u Vale of Evesham, Worcestershire. Dana 19. lipnja 1936 Arthur pristupa u redove Lincolnshire policije…