Ribolovni klub IPA ZAGREB

Osnivačka sjednica zainteresiranih članova Udruge za osnivanje ribolovnog kluba unutar Udruge održana je dana 25. siječnja 2007 godine. Sjednica je održana u prostorijama ŠRU ALFA Zagreb, Remetinečka cesta 77a. Sjednici je nazočilo osam članova koji su osnovali Ribolovni klub te izabrali Vijeće kluba i to u sastavu: Mario Brundić predsjednik te Kruno Vuksanović i Mario Dananić kao dopredsjednici. Temeljem čl. 31. stavka 5. i čl. 33. st 2. Statuta Udruge na sjednici održanoj dana 06. veljače 2007. godine Upravni odbor donio je Odluku o osnivanju ribolovnog kluba Udruge. Dana 4. prosinca 2007 godine na redovitoj sjednici Ribolovnog kluba izabran je novi Predsjednik kluba dipl. ing. Mirko Vuksanović dok su dopredsjednici ostali isti. Klub je od samog osnutka imao dvije tročlane takmičarske ekipe a do danas se proširio na četiri ekipe.

Od samog osnutka kluba, sudjelovali su na međunarodnim natjecanjima koje su organizirali drugi Regionalni klubovi IPA Hrvatska (Karlovac, Čakovec, Zabok, Vinkovci) i regionalni klubovi IPA Slovenije, te na natjecanjima koje su organizirali branitelji Grada Zagreba, HVIDRA Susedgrad i Športsko ribolovna udruga Šaran Stara Gradiška. Kroz dugogodišnje djelovanje i sami su bili organizatori i domaćini međunarodnih natjecanja. Na spomenutim natjecanjima ostvarili su zapažene rezultate za koje su dobili razna odličja (pehari, medalje te priznanja i zahvalnice). Osim članova natjecateljskih ekipa klubu se priključuju i drugi članovi IPA-e koji prihvaćaju obveze vezane za aktivnosti kluba kao i unapređenje sportskog ribolova kroz druženje, rekreaciju i relaksaciju Državnih službenika i namještenika. Natjecateljske ekipe čine članovi i to: IPA Zagreb 1- Mario Brundić, Josip Pavlović i Mario Dananić IPA Zagreb 2 – Kruno Vuksanović, Damir Filip Štimac i Mirko Vuksanović IPA Zagreb 3 – Osman Ravkić, Zdenko Fabric i Damir Mihaljević IPA Zagreb 4 – Branko Vlašić, Kruno Katulić i Mario Klečić Logistička potpora ekipama kao i potpora u organizaciji natjecanja su g. Vehid Golać, Ilija Dejanović, Višnjica Vuksanović, Borka Vuksanović i Siniša Čop pričuvni natjecatelj.

Do sada, unazad više godina Ribolovni klub IPA Zagreb organizirao je godišnje po jedanput natjecanja u lovu ribe udicom na plovak i to dva na jezerima ŠRD Rak Rakitje te ostale na jezerima ŠRD Peščenica Zagreb a koje društvo bi posebno izdvojili jer su se dokazali kao dobri domaćini istinski prijatelji IPA-e ustupajući svoje vode kako bi druženje članova proteklo što uspješnije i udobroj atmosferi. Od navedenih natjecanja u organizaciji RK IPA Zagreb kao najuspješnije ne bi mogli izdvojiti bilo koje iz razloga što se na svim okupljao veći broj ekipa iz zemlje i susjednih nam zemalja a na kojima su svi natjecatelji pokazali veliku volju i umijeće u lovu ribe. Pojedini natjecatelji pokazali su izuzetno znanje i spretnost kako ekipno tako i pojedinačno, te su ostvarili zapažene rezultate za što su nagrađeni peharima, medaljama, priznanjima kao i drugim prigodnim nagradama.Prilikom dosadašnjih organizacija natjecanja članovi ribolovnog kluba IPA Zagreb za sve natjecatelje i goste su organizirali su doručak a po završetku natjecanja i ručak kojom prilikom su u opuštenoj i u ugodnoj atmosferi izmjenjivali kako razna iskustva iz domene sportskog ribolova tako i iskustva u svezi s policijskim poslovima koje obavljaju o čemu svjedoče fotografije sačinjene u duhu SERVO PER AMIKECO.

Savica 2016.

Slovenske Konjice 2013.